Nyers Csaba, a mesterszakács

Szabadtéri gabonafőzés, 2006

Hát igen, a híres törteli üst. Egy korszak, egy kultúra, egy hagyomány jelképe. Ha ezt meglátjuk, már tudjuk: jó helyen járunk. A továbbélő hagyomány jelképe. Annak jelképe, hogy nincs ósdi és modern, hanem csak jó és rossz, értékes és értéktelen van. Ami jó, az mindig jó, ami silány, az mindig silány. A jó nem avul el, az mindig jó marad.

Nyers Csaba volt az, aki újra divatba hozta őseink konyháját. Egy nagyon-nagyon ősi konyhát, ami egyben nagyon-nagyon modern is, hiszen a mai koleszterinsújtotta világunkban ez egy valódi megváltás. Sokan próbálják feltalálni az ilyen-olyan reformkonyhát, pedig hát itt van az már évezredek óta, reform nélkül is.

Hot dogot és hamburgert bárhol ehetünk (ha akarunk). De elmenni csak olyan rendezvényre érdemes, ahol Nyers Csabával találkozhatunk...

Szabadtéri gabonafőzés a Duna Ünnepén, 2005 Köszöntés I Bemutatkozás I Kezdőlap I A rézműves I A hagyományőrző I  Programok I Képtár